כולם יודעים שבצל מוסיף המון טעם לכל מאכל, אבל לא כולם מכירים את סגולות הרפואיות שלו. הבצל תמיד היה חלק מתרופות סבתא לשלל בעיות ומחלות. הסבתות תמיד צודקות ומחקרים חדשים נתנו חותמת מדעית ליכולות הריפוי של הבצל. ארגון הבריאות העולמי מכיר בבצל כתורם לטיפול בטרשת העורקים, השפעתו מחלות במערכת הנשימה. מטרתו של הבצל בטבע היא לאגור מים וחומרי הזנה אשר יעזור לצמח לאחר התקופה הגשומה. הבצל מאפשר לצמחים בעלי עלים עדינים שאינם עמידים בקור לשרוד את תקופת החורף ולשמור על חומרי הזנה שיזינו את הצמח עד שיגדל שוב עלים. מלבד הבצל הרגיל שאנו מכירים ואוכלים יש הרבה צמחים ופרחים שמשתמשים בפקעות מסוג כדי לשרוד את החורף. חומרי ההזנה ששמר הצמח בבצל עוזרים להגם גם על גופינו. מחקר שנערך בארה"ב, גילה כי ניתן במיצי הבצל יש חומרים שמזרזים את מהירות החלמת העור. מחקר באוניברסיטת טקושימה שפורסם ביפן קבע כי אחד החומרים הפעילים בבצל, קורציטין, נלחם בתהליכים חימצוניים מסוכנים באבי העורקים ומוריד את הסיכוי למחלות לב. הבצל מכיל כמה תרכובות כימיות עיקריות שאחריות לריחו וטעמו: הפלבנואידים: אחראים לצבעו של הבצל, בשילוב עם החומרים החנקניים גורמים לריח החזק. מתפקדים גם כנוגדי חמצון ועוזרים להילחם בתהליכי ההזדקנות של תאים ורקמות המובילים להתפתחות סרטן. פרוקטו-אוליגוסכרידים: עוזרים להתרבות החיידקים הטובים במערכת העיכול. מאזן טוב של חיידקים אלו תורם לספיגה מלאה של וויטמינים ומינרלים ומונע השמנה. תרכובות סולפידיות: עוזרות בהורדת רמות השומנים בדם ומגינות מפני מחלות לב, וכלי דם. עם כול היתרונות הרפואיים והבריאותיים האלו ברור מדוע בחשוב בכול דיאטה לשלב בצלים בתפריט. למען הצלחת תהליך הרזיה חשוב להשקיע ולהוסיף את הבצל לתזונה היומית בכדי להנות גם מטעם וגם מבריאות.